Три съвета за грижа към черната техника

съвети за грижата към черната техника

В дома на всеки от нас присъстват различни електроуреди, които пред годините сме приели за даденост по една или друга причина. Дали заради дългото време, в което ни служат, или заради факта, че са на известна марка и това ни кара да си мислим, че те сами могат да полагат грижи за себе си.

Истината е една, обаче – ние като отговорни собственици на тези продукти, трябва да полагаме необходимите грижи за тях и да осъществяваме периодичната поддръжка, която е нужна, за да могат те да функционират нормално за по-дълго.

Един основен житейски урок, който трябва да разберем колкото се може по-рано, е свързан с това, че няма как да изискваме нещо без да дадем частица от себе си. Повярвайте ни, след като положите необходимото за вашата черна техника вкъщи, ще останете супер удовлетворени от свършеното.

Сформирахме три важни съвета за поддръжка на черната техника у дома и ще ги споделим с вас, за да не остават въпроси, свързани с темата. Естествено, препоръките са ориентировъчни и имайте предвид, че за някои диагностики и процедури трябва професионална намеса, особено ако продуктът е в гаранционен срок.

 

Съвет #1: Винаги пазете документацията!

Дали в официалния сайт на марката производител, или на книжните носители, идващи с опакования нов продукт, има изписани различни номера, данни и договори за гаранция. Вълнението при закупуване на нов продукт не ви дава правото да ги захвърлите и да не ги четете.

Повечето хора, за жалост, се поддават на емоцията в първия момент и си позволяват да загубят част от документацията. В последствие мисълта за това, че при евентуална повреда няма на кого да разчитат, бързо ги сваля на земята и болката от осъзнаването на този факт е голяма.

 

Съвет #2: Следете датите за диагностика

В продължение на предходния съвет, ще ви дадем и препоръка относно това, за което трябва да следите в тези документи. Да, вече разбрахме, че са скучни и непотребни, но имайте предвид, че вътре из „хартийките“ пише и много важни неща.

При закупуването на телевизор, например, има около 2-годишен гаранционен срок. Хубаво е да пазите свидетелството си за закупуване, за да докажете, че сте се сдобили с него по официален път.

Лицензираните продавачи на луксозни стоки дават гаранция за това, че при легална покупко-продажба се дава право на ползвателя да получи безплатна диагностика или ремонт на телевизора. Съветът ни е при настъпване на някаква повреда, винаги да търсите легитимен ремонт от официален сервиз.

 

Съвет#3: Съседът може да е дявол!

Повечето от нас имат по един такъв съсед, който разбира от всичко. Понякога, обаче, има и доста сладкодумни съседи, които умеят да обясняват нещата сложно и подробно, от което се подлъгваме.

Съветваме ви следващия път, когато телевизорът не се включва, да не викате съседа, а да се обадите на официалния дистрибутор, който ще ви запознае с клаузите в договора при покупка на техниката. Така ще сте наясно какви стъпки можете да предприемете и ще отървете кожата от съседа и неговата некомпетентност.

Препоръчваме ви: