Потенциалът на колаборация между хол и кухня

Има ли потенциал колаборацията между кухня и хол

Ако сте в ситуация, в която живеете в малък апартамент, който предлага всичко друго, но не и място, в което да се чувствате свободни, то ние със сигурност имаме решение за вас.

Днес ще ви споделим за идеята, която на някои им хрумва след много дълго време, прекарано в едно и също жилище.

На други пък, им идва сравнително рано след нанасянето в новия апартамент, но така и не се осмеляват да поемат ангажимента да го направят.

На трети пък не им достига време или пък просто ги е домързяло в точния момент и след това са си казали: „Абе и така си ни е добре!“.

Ако се разпознавате в горните три варианта, или пък сте в съвсем друга категория на проблеми с подобно решение, то вашето място е точно в този материал. Днес ще обсъдим евентуалната колаборация между хола и кухнята.

Всичко идва от разбиранията

Преди около десетина-петнадесет години, холът задължително трябваше да е в отделна стая от апартамента, която е предназначена изцяло за помещаване на гости, пиене на кафе и четене на книга.

Има се предвид, че ако се намираме в тристаен апартамент, то едната стая почти не се използва.

Естествено, към днешна дата това нещо няма как да се случи, защото младите в момента търсят повече функционалност на жилището. Защо да губим цяла една стая в и без това малката си кутийка?

И тук идва решението

Обичайно, най-големият ремонт в едно семейство идва тогава, когато се роди дете. Наред с всички предстоящи грижи, то е хубаво да има и обособена стая, която то да използва със съзнанието, че това е негова територия и то трябва да я поддържа.

Как обаче да се случи това ако се инатим и продължаваме да пазим хола за гости? Решението е да слеем кухнята и дневната.

Преди петнайсетина години това щеше да предизвика противоречиви реакции, но в днешно време хората сякаш го правят именно така.

Освен, че обособяваме още една спалня в жилището, ние си осигуряваме и успех във формулата „Всичко на една ръка разстояние“.

Рязко ще забележим, че става по-лесно да правим нещата със замах. Улеснено е чистенето и подреждането.

Стигаме до извода, че приготвянето на вечерята вече става в компанията на всички членове на семейството, а при старото разположение домакинята винаги оставаше сурово изолиран.

Какво представлява фамилната стая?

Всъщност, това е формацията, която българинът използва от край време. Това е колаборацията между кухнята и хола, просто в България не сме приели да се нарича така.

Разликата между фамилната и дневната стаи е абсолютно идентична като тази между хол и хол с кухненски бокс.

Предпочитанията, естествено, са изцяло ваши, но помнете, че функционалността винаги ще е с едни гърди напред.

Препоръчваме ви: