От кое да не пестим при смяна на дограмата

поставяне на дограма

Не е тайна за никого, че всеки от нас иска жилището му да е достатъчно светло и да изглежда просторно. Топлото през зимата да не „бяга“, а студеното през лятото да се задържа възможно най-дълго.

Е, много фактори има за това всичко изброено по-горе да се случва, но със сигурност най-сериозният е наличието на хубава дограма и широки прозорци. Това е и една от най-скъпите части на дома.

Не е случаен фактът, че апартаментите със скъпи наеми са с безупречни дограми и обратно. Дограмата оскъпява всяко място, независимо от комуникативността и обектите в близост до жилището.

Ако се нанасяте в нов апартамент, обаче, през чието строителство, дограмата не е била основен приоритет на фирмата-строител и сега се налага смяна, то вие се нуждаете от професионална намеса. Още сега е моментът, в който да изчистите съзнанието си от всякакви мисли, че можете да свалите и подмените старата дограма с нова, само с помощта на съседа.

 

Какви са важните стъпки, през които ще мина?

Първото нещо, което трябва да направите, е да се доверите на правилната фирма за поставяне на дограма. Потърсете контакти в интернет, или позвънете на близки приятели, които вече са преминали през това, за да ви препоръчат услуги на някоя конкретна бригада.

След като намерите фирмата, на която ще се доверите, те трябва да дойдат и да направят оглед. Това включва вземане на различни мерки и тук е моментът те да чуят вашите предпочитания като клиент.

След това ще се формира ориентировъчна цена за услугата, която желаете да се извърши във вашето жилище. Помнете, че колкото повече отварящи се части имате, толкова по-голяма ще е крайната цена на всичко.

В крайна сметка, тук става въпрос за вашия личен комфорт занапред в годините. Не е приятно да виждате как куп пари си отиват заради дограма, но не пестете от личното си чувство за комфорт.

 

Как да избера производител на дограма?

Както при всяко нещо, пазарът за дограми е много обширен. Посъветвайте се с фирмата-изпълнител.

Има добри български производители на дограми, които не отстъпват по качество на чуждестранните, а същевременно цените са доста по-народни. Това може би ще вземе превес и ще наклони везните в полза на български производител.

Чуждестранните фирми, обаче, предлагат много повече екстри в самото стъкло. Колкото повече камери има, толкова по-добри шумо и звукоизолиращи свойства има дограмата.

Висше качество в днешно време се води шесткамерната дограма с 90-милиметров профил. Този модел, обаче, не се поддържа от всички марки заради високата цена на производство и ниското търсене.

Ако сте решени да вложите висока цифра в „опаковането“ на жилището си, съветваме ви да инвестирате в три или четирикамерен стъклопакет. Това ще ви донесе достатъчно спокойствие, че подарявате на семейството си топла зима и прохладно лято.

Препоръчваме ви: