Какво трябва да представлява „мъжкият сет“ от инструменти

Как трябва да изглежда основният сет от мъжки инструменти

„Арсеналът на майстора“, „Инструментариумът на разбиращите“ или просто „мъжки сет“ – под каквото и наименование да го намерите из социалните мрежи или в разговорите с баща ви, кутията с инструменти си остава най-верен аксесоар за мъжа.

Защо е толкова важен и кое през годините го превърна в основен показател за характера на мъжа вкъщи?

Днес ще изброим трите най-базови неща, които трябва да присъстват в редицата от инструменти вкъщи.

Това са три наистина основни сечива, с помощта на които ще успеете да направите и други неща освен тези, които влизат в обичайното приложение.

След проведено кратко проучване, в което зададох въпроса на около трима-четирима къщни майстори „Кои са трите най-важни неща в твоя сет с инструменти?“, най-честите отговори не ме изненадаха. Те бяха: отвертка, клещи и фазомер.

Затова днес ще разделя материала на три част и ще обясним причините, заради които тези три пособия попадат в топ три. Започваме, въоръжете се с търпение!

1. Отвертка

Мога веднага да я сравня с клека в бодибилдинг упражненията, с въздуха за нашия живот – все основополагащи неща.

Отвертката е най-базовият и най-разпространен инструмент в историята на човечеството.

Лесен за използване, достъпни цени и много места, от които можете да се сдобиете с различни по вид, диаметър и дължина. Бъдете сигурни, обаче, че не всяка отвертка може да ви свърши работа.

Тъй като в последните години нашумяха много отвертките с магнитен край, който помага за повече стабилност при завиване и отвиване, а и спомага за изваждането на малки метални болтове или парченца от тесни пространства.

Това говори колко всеобхватна полза има отвертката сама по себе си. Наистина, ако нямате отвертка, то вие не сте никакъв майстор вкъщи.

Ако все още се съмнявате дали да отделите част от месечния си бюджет за хубав сет с отвертки – направете го, защото все някога ще се наложи да го използвате.

2. Клещи

Размери, с пружини, без пружини, смазани или такива без масло – няма значение каква е. Ако отвертката сравняваме с клек, то клещите са мъртва тяга в бодибилдинга – крал и кралица на мъжкия сет.

Най-широка употреба клещите намират в това да издърпваме, но повярвайте ни, нищо не свършва дотук.

С тях можете да забивате пирони в стена (ако нямате чук), с тях можете да завивате болтчета (ако ви липсва отвертка) – въобще, всичко!

Съветваме, обаче, да си закупите клещи с гумирани места за хващане, за да повдигнете нивото на изолация при работа.

3. Фазомер

Краля на безопасността, инструментът – разум, инструментът – всичко. Това е фазомерът.

Сред анкетираните нямаше човек, който да не сложи фазомера на втора или трета позиция и затова ние го слагаме в топ три днес. Това сечиво може да ви предпази от смърт.

Често, подценяван, фазомерът ви помага безопасно да разберете къде в момента тече електричество и къде – не.

Някои модели от този инструмент имат накрайник, наподобяващ отвертка, което пък може да ви бъде полезно да завиете или отвиете нещо, ако ви липсва истинска такава.

Препоръчваме ви: