Какво обезщетение при ПТП ви се полага

обезщетение при ПТП

Какво обезщетение при ПТП можем да очакваме? Предпоставките за ПТП могат да са хиляди, наистина хиляди. Толкова много неща могат да се случат на път, че е трудно да се предвиди реално какво ще стане.

Затова в закона за застраховането на МПС и хора има широко стоящи клаузи, които важат при пътно транспортни произшествие.

Те оглеждат крайните резултати от самото произшествие, както и някои от причините за него, хвърляйки по-широка мрежа, с която да се определи какво е обезщетението при ПТП.

Тъй като тази тема може да бъде малко объркваща за тези, които вече не са се интересували, днес сме се допитали до Zastrahovan.eu – експертите по темата с обезщетение при ПТП.

Какво се случва ако сте потърпевши при ПТП

При ПТП следствие, на което няма смъртен случаи, изплащането на обезщетение е в по-малък размер. Застраховката гражданска отговорност покрива щети до 1 милион лева, като в случаи на смърт, обезщетението се изплаща на близки и роднини.

Ако сте потърпешви на ПТП, но няма смъртен случаи, обезщетението, което може да ви очаква ще варира в своя размер спрямо нанесените имуществени и неимуществени щети.

За целта на определяне на размера на щетите, ще се наложи да се направи техническа експертиза на самото произшествие, оценка на щетите и оценка на не-имуществените щети.

Тук може да се наложи и вие да се ангажирате с това да намерите медицинско и психологично лице, което да направи подобна експертиза.

Тя ще е в корена на определянето на размера на обезщетение.

Какво обезщетение ви очаква ако има телесни щети

При наличие на телесни щети следствие на ПТП, се очаква по-високо обезщетение, което да покрие тези физически и телесни щети.

За да се определи размерът имате нужда от лекарска експертиза, която да определи степента на нараняване и да се определи дали това нараняване е станало следствие на щетите нанесени от самото произшествие.

Какво обезщетение при ПТП ви очаква ако колата ви е унищожена

При наличие на огромни имуществени щети, както е при ПТП с фатален край или при унищожаване на имущество, обезщетение е с най-голям размер.

Стига причината за стигане до ПТП-то да не се корени във вас и вашите действия на пътя, тоест вие да не сте виновни за катастрофата, обезщетението е почти сигурни да пристигне при вас.

За да намерите добра помощ и да получите възможно най-справедливото решение, нашата препоръка е да се съветвате с юридическите способности на Zastrahovan.eu.

Там експертите ще се възползват от своя дългогодишен опит относно правна помощ при ПТП и в случаи на обезщетение след катастрофа.

Препоръчваме ви: