Какви са тайните за качествен покрив

Как да постигнем мечтания покрив от висок клас

Да осигуриш покрив над главата си, както и над семейството си, е сложна задача. Постигането на спокойствие у дома включва в себе си много перипетии и дълги години труд.

Не се отчайвайте, ако все още нямате собствено жилище. Това не ви прави втора класа човек, който няма шанс за стабилно бъдеще.

Именно сега е моментът да се замислите за качеството на бъдещото ви семейно гнездо – нещо, което рядко хората мислят на младини.

Както знаем, най-важното нещо, което човек трябва да чувства в дома си, е безопасността и спокойствието.

Ето защо днес решихме да поговорим за качествения покрив – как да го изградим така, че да е здрав и непропусклив. Има ли конкретни тактики за постигане на дълготраен и ползотворен успех?

Как се сменя покрив?

Имайте предвид, че това изобщо не е лесна задача, а още по-малко пък евтина. Може да се каже, че дори тази операция е една от най-скъпите в това да преустроите къщата.

Един покрив би могъл да се пренареди частично, или да се развали и покрие изцяло. Естествено, първият сценарий е в пъти по-евтин от втория, но при напълно новото покритие вие генерално решавате проблемите си.

Ако сметнем, че инвестицията се прави за следващите 10-15 години, то сякаш цената започва да се оправдава.

Все пак имайте едно наум, че не можете да смените покрива си сами – опасно е, а и се изисква професионална механизация и експертни познания в областта.

Какво определя цената?

Когато в текста вместихме думата „качество“, то веднага ни стана ясно, че най-задаваният въпрос ще е този, свързан с парите, които са необходими, за да го постигнем.

Цената за изцяло ново топ покритие на къщата варира значително.

Някои от най-определящите фактори са избрания покривен профил, изборът на марка и тип керемиди, с които ще покриете къщата си, както и сложността на проекта, който искате да се изпълни.

Какво имате предвид под „сложност“?

Сещате ли се за онези огромни вили, къщи с басейни и луксозни джакузита? Сега си представете щом всичко е толкова бляскаво, какъв би бил покрива, защитаващ всичко това.

Има клиенти, които желаят покривът им да е с чупка нагоре. Т.е. стандартът тотално се разрушава и сложността се повишава значително.

Друг фактор, увеличаващ сложността, това е, ако имате т.нар. „алпийски“ прозорци. Това са всички видове прозорци, които са вградени в покрива.

Да, признаваме, че чувството да лежиш под такъв прозорец, гледайки звездите е нещо прекрасно, но предварително помислете дали можете да си го позволите.

Имайте предвид, че този тип прозорци също са скъпи, така че ремонтът ви може да се оскъпи доста само заради едната прищявка.

Препоръчваме ви: