Как да накараме дограмата вкъщи да блести от чистота

Как да почистим дограмата и прозорците лесно

Навярно всички вие сте чували, че първото впечатление за хората се изгражда на база външния вид. Същото се отнася и за дома.

Ако ваши приятели или близки са решили да пропътуват стотици, а дори и хиляди километри, за да ви зарадват и изненадат, то едва ли ще им бъде приятно да се превърнат в свидетели на неподдържани дограми, върху които се е натрупало неприемливо количество прах и мръсотия.

Ето защо е важно човек да се грижи не само за хигиената за своите мебели, електроуреди, подови настилки, одеяла, пердета. Важно е да обръщаме също толкова внимание и на дограмите.

Те са визитката на дома ни и трябва да изглеждат чисти и искрящи, за да могат посетителите ни да остават с добро впечатление за нас, както и ние да се чувстваме комфортно и уютно.

Почистването на PVC дограма и прозорци – лесно и бързо

В тази статия ще ви дадем няколко полезни съвета, които вярваме, че ще ви бъдат изключително полезни тогава, когато сте се захванали с една от най-неприятните задачи, а именно почистването на дограма.

Голяма част от домовете вече са обзаведени с ПВЦ или алуминиева дограма, която успяваме да почистим значително по-лесно и бързо, в сравнение с дървената.

Не забравяйте, че сред търговските вериги се предлагат не малко на брой препарати, оказващи се не толкова ефикасни средства, дори напротив, съществува опасност от това да попаднете в техния капан, а именно –риск за вашата дограма.

Ако съвсем скоро ви се е наложило да извършвате ремонт на територията на своя дом, то навярно по дограмата е останала засъхнала пяна. Хората, на които им се е наложило да сменят тази част от обзавеждането, разбират прекрасно за какво става въпрос.

В случай, че монтажната пяна не е засъхнала върху дограмата ви, то лесно бихте могли да я отстраните с помощта на ацетон. Съветът, който можем да ви дадем в една подобна ситуация, е да изчакате едно известно време, докато пяната престои на слънце. Тогава тя се превръща в значително по-крехка и устойчива и нейното премахване няма да ви се стори толкова трудоемка задача.

Ако е настъпил ред на почистване на прозорците, то значи можете да се въоръжите с вестник или памучен плат, който да не навлажнявате предварително. Понякога замърсяванията са много по-упорити и тогава ще е необходимо да приложите по-сериозни мерки.

Ако ли пък не разполагате с достатъчно време, което да инвестирате в почистването на вашата дограма или тази задача ви се струва изключително трудна, то съветът ни е да се доверите на фирма, предлагаща ви този тип услуга.

Препоръчваме ви да използвате услугите на истински професионалисти, които не само ще почистят перфектно дома, но и ще надхвърлят най-смелите ви очаквания.

Препоръчваме ви: