Електричеството и опасностите, които крие то

За какво трябва да внимаваме при ел. ремонти

Всички сме чували притчата, че пред тока всички сме равни. Това изречение колкото се подценява, толкова е и вярно.

Токът крие опасности, които понякога може да бъдат и смъртоносни. За жалост, много хора (най-вече мъжете), подценяват електричеството и неговата сила и бързо си патят от тази си преценка.

Днес ще ви дадем няколко проверени съвета, доказани с времето, за това как да боравите напълно безопасно с електричеството и дори току-вижте сте се сприятелили трайно.

Знаем, че жена ви мрънка постоянно, че „онзи контакт стърчи“ и вие като истински мъж вкъщи трябва да запретнете ръкави и да оправите проблема.

С помощта на тези съвети, няма да ви се налага повече да четете молитва и да захапвате кърпа преди да оправяте даден проблем с електричеството у дома.

Бъдете грижливи за здравето си и отделете време, за да прочетете тази статия до нейния край.

Къде грешим?

Всяко едно нещо, което правим, всяка едно място, на което се намираме, ни предлага работа с всякакви на вид електрически уреди.

Ние работим с тях лесно и за нас те, както и електричеството, „виновно“ за тяхната безпроблемна работа, с времето са се превърнали в даденост.

Тази системна липса на умисъл в действията ни, понякога ни прави слепи за важни моменти в безопасността при работа с електричество.

Понякога дори забравяме основни елементи от правилната работа с уредите и това може да ни изиграе опасно лоша шега.

Хубаво е да се образоваме за това какво да правим и по-важното – какво да не правим. Случаите на фатален край са толкова много, а всичко е тръгнало от едно рутинно действие в един обикновен ден.

Какво е хубаво да правим?

Знаем, че ви се е случвало да дърпате кабелите вместо щепселите при изключване на електрически уред. Това не е от най-добрите идеи, които могат да ви дойдат на ум.

Защо? Понякога, когато редовно извършваме именно това дърпане на кабела, той би могъл да се износи в пъти по-лесно с годините и накрая неговото оголване би могло дори да ни убие.

Затова, замислете се как изключвате електрическите си уреди, когато приключите работата си с тях. Преосмислете действията си.

Съвет към домакините: истински желателно е да изключвате уредите от електрическата мрежа, когато планирате да ги изчистите обстойно.

Да, предполагаме, че няма да чистите фурната си докато работи, но със сигурност по-безопасно е за вас да я изключите от контакта.

Какво е хубаво да не правим?

Ако цялото ви тяло се намира във вода или в частичен контакт с нея, то не е добра идея да включвате електрически уреди. Едва ли бихте искали да се самоубиете чрез изпържване на тялото си.

Друг съвет, който държим да ви дадем, е да не поставяте кабели под килими. Това със сигурност ще ускори с пъти процеса им на износване и оголване.

По този начин сериозно ще застрашите както своя, така и живота на най-близките си.

Препоръчваме ви: