3 съвета за трайно прогонване на вредителите

съвети за прогонване на вредителите

Хлебарки, гризачи, комари, мухи – стрес, погнуса, постоянен дискомфорт вкъщи, понякога дори ужасяващ страх. Ако сте имали някои от вредителите, изброени в предното изречение, на гости, то вие със сигурност знаете за какво става въпрос.

Днес решихме да сложим край на този непрестанен кръговрат – флакончета, таблетки, отново флакони, лепящи се ленти, електрически системи с гелове. Не, наистина, стига сме си давали парите за всичко това, дайте да се стегнем и да намерим вариант, който да ни избави от нежеланите гости вкъщи.

Повечето вредители са привлечени най-вече от миризма на боклук или гниеща храна. Те могат да изпълзят отвсякъде, а щом загасите лампите, тези вампири излизат, за да похапнат сладко, сладко онова, което сте им оставили по невнимание.

На никой не би му станало комфортно ако види подобна сцена вкъщи, а ако имате гости и те видят разхождаща се хлебарка по кухненския плот, едва ли ще бъдат особено обнадеждени за храната, която им сервирате. Бъдете сигурни, че трудно ще върнете тези хора вкъщи отново.

Ще хвърлим поглед върху по-забравени методи за трайно изгонване на нежелани вредители от жилищата или офиса ви. Ето трите, които наистина приковаха нашето внимание, което ни накара да си помислим, че ще са интересни и на вас.

Разчитаме на „баба знае две и двеста“ и затова ще ви покажем как баба се е справяла с набезите от вредители през времето до днес. Лесно е да извикаш фирма за подобно нещо, но не всеки може да се справи по старовремския начин.

 

Съвет #1: Дафинови листа – оръжие срещу хлебарки

Начупете малко дафинови листа и посипете в ъглите на жилището си. Бабите казват, че след предприемането на точно тази мярка, хората забравят много бързо за нежеланите гости.

Тайната е, че вредителите ненавиждат миризмата, излъчвана от дафиновия лист. Помнете, че освен с действието си срещу насекомите, естествените „бабешки“ варианти за справяне с подобни гости нямат вредно действие за жителите на дома.

 

Съвет #2: Масла от различни източници

Според някои от специалистите, масла от конкретни източници, каквито са чаеното дърво и цитронела, розмарин и др. са сред най-ефективните средства за прогонване на нежелани вредители в дома ни.

Освен с масла, букети от стрити билки може да се положат в различни съдове и да се поставят на кухненски плот, около микровълновата, над фурната или на кухненската маса. Това със сигурност ще ограничи достъпа до местата, на които стоят хранителни продукти, както и жителите на дома ще спрат да виждат разхождащи се хлебарки, например.

 

Съвет #3: Коктейл от боракс

Дали това е асото в битката срещу хлебарките? Абсолютно да!

В пространството витаят мнения, че бораксът допринася за тотална дехидратация на екзоскелетната част на насекомите и ефективно слага край на живота им. Домашен препарат от боракс може да приготви всеки човек.

Необходимите продукти са: боракс и захар. Смесете тези две съставки в съотношение 3:1 в полза на боракса. Прилагайте докато забележите пълно изтребление.

Препоръчваме ви: